Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/helpi/dorela-auto.eu/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2722

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/helpi/dorela-auto.eu/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2726

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/helpi/dorela-auto.eu/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3624
Машинно почистване на DPF/FAP филтри - Автосервиз "ДОРЕЛА"

Машинно почистване на DPF филтри и катализатори на леки, лекотоварни, товарни автомобили, земеделска техника, земекопни машини и агрегати + ЕВРО 6.


Запази час 0878 37 89 54

Най-кратки срокове за почистване с безкомпромисно качество.

DPF MAX е иновативна патентована машина, произведена в България, която има възможност за почистване на всички видове филтри за твърди частици и катализатори за леки и тежкотоварни автомобили, селскостопанска и тежка техника.

Използваният препарат не съдържа киселини и е 100% безвреден!

 

Филтрите за дизелови частици (DPF/FAP) са монтирани на повечето дизелови двигатели от около 2007г., за да намалят вредните емисии на отработени газове и прахови частици в нашата атмосфера. Филтърът е разположен в изпускателната система и улавя саждите, които след това се изгарят при високи температури, като по този начин се регенерира филтърът.

 


Защо се задръстват филтрите за твърди частици?

Има няколко възможни причини за това:

1. Превозно средство, използвано предимно за кратки пътувания или пътуване до работното място – изпускателната уредба не се нагрява достатъчно и саждите няма как да бъдат изгорени.
2. Използва се неправилно моторно масло. Превозните средства, оборудвани с DPF, трябва да използват масло с ниско съдържание на SAPS (сулфанта пепел, фосфор и сяра).
3. Неизправен EGR клапан може да доведе до непълно изгаряне и по-високи емисии на отработили газове.
4. Мръсна горивна система може да не работи ефективно и ще добави повече сажди към филтъра.
5. Повреденият турбокомпресор може да доведе до замърсяване на филтъра с масло.
6. Шофиране с нисък резервоар за гориво. Регенерирането няма да се осъществи с по-малко от 1/4 резервоар гориво.

Съществуват различни варианти за регенериране на DPF/FAP филтри:

1. Пасивно регенериране – то се извършва по време на нормално шофиране, но само когато изпускателната система достигне високи температури по време на непрекъснато движение с над 2000 оборота на двигателя.

2. Активно регенериране – то се предизвиква от ECU на превозното средство, когато натоварването със сажди се е увеличило над прага от около 45% във DPF-а. ЕCU на автомобила установява натрупването на частици и при правилните условия на шофиране инжектира допълнително гориво след изгаряне, увеличавайки температурата на изгорелите газове и изгаряйки натрупаните сажди.

3. Принудително регенериране – за съжаление на шофьорите, когато филтрите не могат да бъдат регенерирани по гореописаните методи, трябва да се извърши почистване със сваляне и принудително почистване във сервиз.

4. Софтуерно премахване – ние НЕ препоръчваме Физическото и софтуерно премахване на филтъра за твърди частици DPF/FAP, защото това може да доведе до допълнителни странични ефекти в работата на двигателя, както и поради факта, че рано или късно в България нещата започват да си идват на мястото и един ден може да е невъзможно да преминете Годишен Технически Преглед и ще се наложи да купувате нов DPF/FAP филтър на цени между 2000-6000лв.


Ние от Автосервиз „ДОРЕЛА“ Русе, имаме решание за този проблем.

Предлагаме професионално машинно почистване на запушени DPF/FAP филтри за всички видове леки, лекотоварни и товарни автомобили и селскостопанска техника. Процесът на почистване се състой от няколко. Промиването се извършва, чрез загряване на специален почистващ препарат до температура от 85°C и впръскване под налягане в двете посоки. Различните диапазони в промяната на степента на налягането, както и многократното обръщане на потоците на впръскване, се явяват част от процедурата по премахване на отлаганията от пепел и частици сажди върху повърхностите на филтъра.


Цената за сваляне, почистване и поставяне на DPF/FAP филтри се определя индивидуално при посещение при нас! Работим с куриерски фирми Еконт и Спиди.

 

За да работи по-дълго време DPF/FAP филтъра, ние от Автосервиз „ДОРЕЛА“ Русе, препоръчваме на всеки 6 месеца да се извършва водородно почистване на двигателя на Вашия автомобил и да използвате препарати за почистване на горивната система при всяко сервизно обслужване!

© Copyright 2022 | Автосервиз ДОРЕЛА - Русе